Menu
Themafeest

Belgisch feest

Zottegem viert haar 1000 jarig bestaan

Bij binnenkomst worden de gasten welkom geheten door de burgemeester van dit klein Vlaams dorpke. Deze met weinig verstandelijke vermogens behepte, maar zwaar met onderscheidingen behangen oud strijder is zeer in zijn sas omdat zijn idool Eddy Wally vanavond komt optreden.

Hij verwacht dat het hele dorp zal uitlopen voor deze happening, en is van zinnens een ieder persoonlijk welkom te heten, vele handen zullen worden geschud. Het is echter niet onmogelijk dat hij bij ongepoetste schoenen of overtollige baardgroei zijn kritiek zoutloos zal spuien, en wee diegene die niet zijn zondagse klofke heeft aangeschoten. Om een zo goed mogelijke indruk te maken op Eddy Wally heeft hij een barbier geregeld die de ongeschorenen onder handen zal nemen, een zoon van de tuinman heeft hij overgehaald om voor 5 frankskes per paar schoenen te poetsen.

Al die tijd zal veldwachter Fons om onze burgemeester heen draaien en hem wijzen op onvolkomenheden en wie er regelmatig op stropen gaan.

Als iedereen binnen is zal de burgervader blakend van trots een openingsspeech verzorgen, hij bedankt de aanwezigen en vooral de familie Doorsnee voor hun betrokkenheid en hun inzet bij de organisatie van dit 25 jaarlijkse feest.

De familie Doorsnee heeft echter een zeer goede reden gehad om zo hard mee te werken bij de voorbereidingen van dit feest. Dochterlief – ook al weer achter in de dertig – zou wel eens aan de man kunnen geraken nu het hele dorp is uitgelopen, aan hen zal het niet liggen, ze zullen dan ook uitermate hun best doen.

Een van de middelen die ze vooraf bedacht hebben is het introduceren van een nieuwe dans in België, t.w. de vogeltjesdans. Volgens goed Zottegemse traditie doet iedereen spontaan mee, en Adelheid is al weken aan het oefenen in het schuurtje achter het huis.

Eten is er in ruime mate aanwezig, men kan zich tegoed doen aan de wereldvermaarde Belgische keuken, er is gefrituurd dat het een lieve lust was. De familie Doorsnee heeft wekenlang geschild en voorgebakken, en de zelfgemaakte bitterballen en kroketten zijn van hoog niveau.

In gespannen afwachting van Eddy Wally is er een loterij georganiseerd, het winnende nummer zal bekend worden gemaakt door Adelheid – alweer zo’n kans – maar niemand heeft loten verkocht, dat was ook niet de bedoeling vanwege deze bijzondere gebeurtenis zijn de loten gratis en meegebakken in de kroketten die net daarvoor verstrekt zijn. Wat was ook weer de hoofdprijs ?

Iedereen kent elkaar en het is een gezwets van jewelste, niemand kijkt dan ook op als de bekende Zottegemse wielercoureur Eddy Klerks de tent in komt gereden en net op dat moment met panne komt te staan.

Ook Polleke de dorpsgek is een algemeen aanvaard figuur, voor een pintje gaat hij op zijn handen staan, zuigt hij de meest fantastische verhalen uit zijn duim en drukt hij zich met het grootste gemak tussen een en tweehonderd keer op.

Zenuwachtig vraagt de burgervader zich telkens af of Eddy Wally al gearriveerd is, eenmaal aanwezig heeft hij het niet meer. Is alles goed geregeld, de kleedkamer ( slaapkamer van Adelheid ), de appelsap ( met eau de vie ) die Adelheid zou verzorgen, is het geluid goed geregeld en zo nog talloze zorgen. Eindelijk is het grote moment daar, nu maar hopen dat alles goed gaat. Stel je voor dat opeens Urbanus voor de micro zou staan.
Loopt alles goed af ?

Na een geweldig succesvol optreden van ….. wordt de avond door de zoon van de koster met zijn toetsenbord ( kan ook een discotheek zijn ) op een hoog sfeerniveau gehouden.

Offerteformulier