Menu
Muziek

Historische muziek

De roots van Bon Vivant liggen in de historische folkmuziek. Hierdoor hebben we veel contacten in deze zeer brede tak van de muzikale boom. Middeleeuwse groepen met echt authentieke instrumenten, zoals de draailier en foekepot. Of groepen uit de Rembrandt periode met natuurlijk bijpassend instrumentaria en kleding welke tot in detail zijn uitgewerkt.

Folkcorn

Dit kwartet, bestaande uit twee dames en twee heren, heeft een authentiek middeleeuws repertoire. Hun instrumenten zijn gitaar, accordeon, diverse fluiten en een grote trom. Daarnaast bespelen zij ook nog enkele Middeleeuwse instrumenten en wordt alles ondersteund door een meerstemmige zang.
Folkcorn gaat stijlvol gekleed in typische middeleeuwse kledij. Dit alles bij elkaar maakt hen speciaal geschikt voor middeleeuwse en Bourgondische evenementen.

het Koningstrio

“het Koningstrio” speelt oude Hollandse muziek. Kleinschalige, ongecompliceerde muziek en liederen, zoals die te horen waren in de wereldberoemde Amsterdamse muziekherbergen, in de schouwburgen waar rijk en arm hun vertier zochten, op de markten en in de huiskamers. Swingend of peinzend, stoer of fijnbesnaard, feestelijk of verstild. Deze groep speelt op een manier die helemaal verdwenen is, maar ooit heel gebruikelijk was: met een stevige dosis improvisatie in melodie én begeleiding! Daardoor kan de muziek die het trio speelt elke keer weer anders klinken. De groepsleden zijn een onuitputtelijke bron van komische en tragische verhalen uit het vroegere muziekleven. Stuk voor stuk waar gebeurd. En tussen de muziek door smakelijk verteld!

Les Etoiles

In 1991 werd door een drietal studentes van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag een trio met de naam Les Etoiles opgericht om achtergrondmuziek te verzorgen op bruiloften, recepties en andere feestelijke gelegenheden. Het damestrio viel bij het publiek al snel bijzonder in de smaak en inmiddels is Les Etoiles uitgegroeid tot een ensemble dat jaarlijks talloze optredens verzorgt in het binnen- en buitenland, van bruiloften en bedrijfsfeesten tot luxe galadiners in ministeries. Ook wordt er soms meer op de voorgrond getreden door middel van het geven van concerten of muzikale intermezzo’s.
Les Etoiles is uniek door de samenstelling en het bijzondere repertoire wat speciaal werd gearrangeerd voor dit trio.

Voor een historische sfeer kunnen wij u tevens een middeleeuws decor leveren. Daarnaast beschikt Bon Vivant over diverse middeleeuwse kleding.

Offerteformulier