Menu
Muziek

Percussie / Taiko drums (Japans)

Er zijn veel culturen waarin de drums een belangerijke rol spelen. Bekende voor ons zijn natuurlijk de Afrikaanse Djembe’s en de opzwepende Zuid-Amerikaanse Samba. Minder bekend, maar zeker veel meer spectaculair, is de Japanse variant. Het zogeheten Taiko drumming.

Wij kennen in elke soort de juiste groep percussionisten. De groepen variëren van 4 personen tot showgroepen van wel bijna 30 leden compleet met prachtige danseressen.

Een percussiegroep is de uitgelezen act als openingsact, afsluitingsact maar ook als bijvoorbeeld pauzeact tijdens een congres.

De Japanse Taikogroep heeft zelfs een spectaculair programma uitermate geschikt voor schouwburgen.
Er zijn verschillende mogelijkheden, stuk voor stuk uniek: Miyake wordt gespeeld op Chichibu-daiko’s. Deze worden bespeeld met karate-achtige bewegingen, opzwepend met kracht en agressieve passie, snel, hard en doordringend geluid. (5-8 min.) Odaiko solo (doorsnede 1.90 meter) wordt aan weerszijden bespeeld. Het doordringende donkere geluid overdondert, is dreigend en mysterieus, in combinatie met schel klinkende belletjes een imposante en opzwepende act. (5-20 min.) Harumi ‘extended version’ is een combinatie van alle spectaculaire speelstijlen uit Japan. Bovengenoemde stijlen komen aan bod aangevuld met de ‘Yatai Bayashi’ stijl. Liggend achter de Chichibu’s genereren de spelers een enorme power. Japans/Afrikaanse trommelact door 5 slagwerkers. U ziet en hoort het swingende van Afrika en het spectaculaire van Japan. Deze bijzondere combinatie is, mede door het prachtige en zeer uitgebreide authentieke instrumentarium, spectaculair en uniek te noemen. (8-90 min.)

De act laten opvoeren in een vrolijke aankleding? Bon Vivant beschikt over passende decors.

Er zijn ook workshops percussie mogelijk. Een uitstekende manier van teambuilding!

Offerteformulier