Menu
Workshops

Whisky proeverij

Whisky is een eeuwenoude drank. In de loop der tijden is deze drank uitgegroeid tot een bijzonder product met honderden verschillende variaties en smaken. U snapt dat niemand al deze soorten kent en geproefd heeft. Net als bij wijn zijn er in de Whisky ook mensen die over een meer dan brede kennis beschikken, de zogeheten ‘Whisky Ambassador’.

Deze Whisky kenner pur sang kan naar uw locatie komen om zijn kennis en enthousiasme over te brengen. Dit kan met een zogeheten: Whisky nosing and tasting. Deze tastings zijn onder te boeken voor tijdens uw bedrijfsfeest of als workshop.

Op uw bedrijfsfeest komt onze Whisky Ambassador met minimaal 20 verschillende ‘Blends’. Uw gasten mogen een aantal verschillende Whisky’s proeven en komen hierdoor in aanraking met een diversiteit van smaken. Onze Whisky kenner verteld boeiende verhalen over de oorsprong, oorlogen, jaartallen en kwaliteitsverschillen.

Tijdens een workshop gaat de Ambassador anders te werk. Er wordt een route uitgestippeld met een aantal verschillende Whisky’s om uiteindelijk uit te komen bij de meest bijzondere van het stel. Al de deelnemers krijgen een informatiepakket en kunnen hierin zelf hun bevinden noteren. Er wordt getraind om met smaak en reukzin de verschillen te herkennen. Whisky heeft 18 verschillende smaakgebieden wat leidt tot meer dan 250.000 verschillende geurprofielen!

Onze Whisky Ambassador neemt uw gasten mee in de wereld van de Whisky. Uw gasten krijgen de kans om verschillende uitgesproken smaken te proberen om uiteindelijk onder het genot van een goed verhaal te komen tot de smaak die het beste bij hun past.

Offerteformulier