Menu
Workshops

Workshop astrologie, tarot & Handlijnen

Een kennismaking voor hen die denken zeker te weten dat misschien …..
We gaan tijdens deze workshop dieper in op de spirituele kant van het leven. Wat is de historie, welke verschijningsvormen zijn er, waarom en hoe raakt het ons. Hoe doe ik er mijn voordeel mee in relaties, in te maken keuzes, is er contact mogelijk met …., hoe verloopt mijn carrière, zelfbewustzijn en andere herkenbare aardse zaken.
Dat spiritueel niet zweverig behoeft te zijn bewijst onze docente. Op luchtige wijze behandelt ze boeiende onderwerpen en neemt ze u aan de hand mee door de wereld van combineren, vertalen, voorvoelen, gedachten, wankele zekerheden en zekere twijfels.
Het levert u handvaten, sleutels, combinaties, inzichten en visie op in een veilige omgeving.

Astrologie of sterrenwichelarij is een verzamelnaam voor ideeën over het verband tussen het lot van mensen en gebeurtenissen op aarde en de stand van de hemellichamen. De Babyloniërs, Egyptenaren en Romeinen voorspelden het slagen van de oogst, het stijgen van de Nijl of het lot van een heerser. Onze sterrenbeelden (tekens) komen hier rechtstreeks vandaan. Geleerden noemen het Pseudowetenschap of bijgeloof. Sinds de jaren dertig kennen we de westerse astrologie en beweert de astroloog karakter en toekomst van de persoon te kunnen afleiden. Uit de dierenriem trekken we een geboortehoroscoop ook de stand van de planeten is mede bepalend. Psychologische astrologie houdt zich niet bezig met voorspellingen: zij erkent de vrije wil van de mens en verwerpt het fatalistische karakter van de astrologie.

Tarot is een kaartspel van achtenzeventig kaarten uit de vijftiende eeuw. Werd in verschillende delen van Europa gespeeld. Vier kleuren, symbolen van de troeven en het aantal hofkaarten verschillen van het moderne kaartspel. Het onderscheidt zich in het bijzonder door een afzonderlijke troef de Nar. Tarotkaarten worden hoofdzakelijk gebruikt voor waarzeggerij en andere esoterische toepassingen. Occultisten noemen de troeven (samen met de Nar (“de grote Arcana”), terwijl de tien genummerde kaarten en de hofkaarten van elke kleur “de kleine Arcana” worden genoemd. De kaarten worden door sommige occulte schrijvers teruggevoerd op het oude Egypte of de Kabbala.

Handlijnkunde is waarzeggerij op basis van de lijnen in de handpalm. In Europa en Amerika wordt rechtstreeks uit de hand gelezen, terwijl in India vaak de hand met een rubberen rol vol stempelinkt wordt gesmeerd en dan op een vel wit papier wordt afgedrukt. Door de meeste beoefenaars wordt aangenomen dat de linkerhand het potentieel aangeeft en de rechterhand hoe dit in het leven wordt gerealiseerd. Ook wordt vaak aangenomen dat de handlijnen in de loop van het leven kunnen wijzigen na een of andere persoonlijke gebeurtenis. De hand is de belangrijkste bron voor onze tastzin. De hand heeft in lichaamstaal een belangrijke functie als aanvulling op taal door het maken van gebaren.

Graag maken we aan de hand van uw gegevens een opzet op maat.
Tijdsduur van deze inzichtelijke workshop bedraagt 2 uur en 30 minuten incl. een pauze.
Benodigdheden: U zorgt voor de ruimte, inwendige mens, warmte, zitplaatsen en wij voor het benodigde materiaal.

Offerteformulier