Menu
Workshops

Workshop mime

Deze door de wol geverfde mimespeler belicht in deze pantomimeworkshop verschillende technieken en expressies. Resultaat: inzicht, zelfkennis, samenwerkingstools en ……… veel lol.

Het werken met groepen is voor hem een tweede natuur geworden. Zijn achtergrond als groepsleider op
een internaat voor moeilijk opvoedbare jongeren in combinatie met zijn ervaringen als professionele pantomimespeler vormen de perfecte basis voor de bijzondere workshop “non-verbale communicatie”.

De workshop start met enkele populaire houdingen en uitdrukkingen, maar gaat beduidend verder dan alleen maar “kunstjes leren”. De afgelopen jaren heeft hij zijn workshops doorontwikkeld op inhoud, waarbij het toepassen van pantomimetechnieken een uitstekend hulpmiddel is om de deelnemers bewust te laten zijn van hun eigen lichaamstaal én die van een ander.

Het prikkelen van de verbeelding speelt een belangrijke rol om nieuwe processen te ontwikkelen en te stimuleren. Of het nu gaat om teambuilding, persoonlijke effectiviteit en/of rituelen, hij laat u versteld staan van wat de deelnemers in korte tijd ontwikkelen. Denk daarbij aan het gebied van samenwerking, bewustwording, zelfvertrouwen, expressie, communicatie en motivatie.

Er worden oefeningen gedaan waarbij men niet direct met elkaar samenwerkt, maar leert om elkaar als referentiepunt te zien. Men leert kijken om te kunnen anticiperen op gedragingen van een ander (kring- en rij-opdrachten). Het meest belangrijke onderdeel is: jezelf verplaatsen in de toeschouwers, leren kijken door hun ogen; door middel van observering en het analyseren van bewegingen duidelijk maken hoe je een boodschap kunt overbrengen.

Vervolgens worden tijdens de oefeningen steeds meer spelmomenten ingebracht. Aspecten als ‘geloofwaardigheid’ en ‘consequent zijn’ komen nadrukkelijk aan de orde. Langzaam maar zeker worden deze spelopdrachten uitgebouwd tot groepsopdrachten. Daarbij wordt benadrukt dat de individuele prestatie ondergeschikt is aan de groepsopdracht. Middels oefeningen als b.v. touwtrekken en muren verplaatsen komt dit duidelijk tot uitdrukking, wat vaak tot hilarische situaties leidt.

Ook inzetbaar als partnerprogramma, ludiek onderdeel bij congressen, bedrijfstrainingen, studiedagen en/of evenementen. Een eindpresentatie behoort tot de mogelijkheden.

Tijdsduur: Workshop standaard 1 uur, anders in overleg
Groepsgrootte: van 6 tot ca. 50 personen
Benodigdheden: geen
Locatie: * Door klant te regelen
* Privacy en sfeer staan voorop
* Voldoende ruimte om te kunnen bewegen

Offerteformulier