Menu
Workshops

Workshop smartlappen

Het staat niet chique om te zeggen dat je Johnny Jordaan en tante Leen kanjers vindt. Vader Abraham wordt landelijk verguisd maar is de beste verkopende artiest en van de Zangeres zonder naam zingen we zonder het te beseffen foutloos meerdere hits mee.
Iedereen is een zanger/es ook al ontkennen we dat om het hardst. Met een beetje hulp overschrijden we de grens van onze schaamte gezamenlijk. Van nature is de klankuitstoot bedoeld als ontlading van onze emoties. We pakken de zaak dan ook op vanuit de oergedachte en leren onze klank te laten samenvloeien met die van anderen.

Doorspekt met humor ontdekken we het plezier van deze uitingsvorm.
Tijdens de evolutie werd klank verrijkt en kreeg meer nuance. Klank werd letter, woord, zin en taal. Elke bevolkingsgroep gaf een ‘eigen’ betekenis aan het ‘eigen’ woord. Taal is communicatie en gezongen taal is al niet anders. We begrijpen de inhoud en leven ons in, herkennen de onderliggende boodschap, het verholen protest en de dubbelzinnigheid. We voelen het verdriet, herkennen de verliefdheid en genieten van de humor.

Geef het maar toe, we stonden allemaal voor de spiegel met een haarborstel en op familiefeestjes in eigen kring durven we het vaak ook wel aan. Karaokeparty’s zijn waanzinnig populair omdat we onszelf heimelijk identificeren met gevierde artiesten.

Tijdens deze workshop wandelen we door de tijd en zingen dat het een lieve lust is. Tot slot schrijven we in groepjes een stukje tekst en op de melodie van een bekende smartlap kneden we deze tot een hitwaardige meezinger van formaat.

Wie weet………..studio, cd, gouden plaat, tv, tournee, niet meer over straat, dure slee, optrekje in St. Trophez, jacht, award, radio, film, jet set, jacuzzi en ………zzzzz.

Graag maken we aan de hand van uw gegevens een opzet op maat.
Tijdsduur van deze luidkeelse workshop bedraagt 2 uur en 30 minuten incl. een pauze.
Aantal personen met één begeleider tot ca. 30 personen.
Benodigdheden: U zorgt voor de ruimte, inwendige mens, warmte, zitplaatsen en wij voor het benodigde materiaal.

De tekst mogen ze als herinnering behouden.

Wilt u liever Zeemansmuziek, Tirolerjodelzang, Folk, Popmuziek o.i.d. vraag er naar.

Offerteformulier