Menu
Themafeest

Zigeuner feest

Vader en Moeder Bonbonsky zijn niet meer en hebben Aielette als oudste dochter opgezadeld met de zorg voor broer Boris die zich wel staande weet te houden en zorgenkind Laila. Deze is de onnozelheid zelve en de angst dat ze als muurbloempje zal verdorren is groot.

De ouders hebben een bijzondere bruidsschat nagelaten, daarmee tracht Aielette haar zus aan de man te krijgen. Om die reden geeft Aielette dit feest en U bent een van haar gasten.
Onder de gasten zijn veel geschikte huwelijkskandidaten, maar die zijn meestal al onder de pannen.

Wel dringt zich de ongenode gast Signor Prokitch op de voorgrond, hij weet van de bruidsschat en dat doet hem al zijn bezwaren en principes vergeten. Aielette ziet hem niet zo zitten, hij heeft te veel oog voor het omringende vrouwelijk schoon, maar Laila laat zich door hem inpalmen.Omdat ook Boris op zijn hand is (lees omgekocht) is de overmacht voor Aielette uiteindelijk te groot. Prokitch mag bewijzen dat hij een goed familiehoofd kan zijn, gaat marskramen en schoenpoetsen.

Uiteindelijk gaat Aielette overstag, mede ingegeven door haar eigen vrijheidsdrang. Het huwelijk word met veel tamtam aangekondigd en wel nog deze avond,voorbereidingen vinden plaats en U allen bent te gast tijdens deze wel zeer speciale gebeurtenis. Zigeunerdansen gaan vooraf aan het officiƫle gedeelte, de familie danst zich in het zweet en van de gasten verwachten we dat ook.

Als stamoudste zal Peter Adsky de plechtige gebeurtenis voltrekken en wel volgens zigeunertraditie. Samen met Prokitch heft Laila het glas en na de dronk wikkelt ze de glazen in een doek, beide stampen de glazen daarna stuk. Als hoogtepunt worden ze beide rondgedragen in stoelen, alle gasten scharen zich hier omheen.

Daarna gaat het feest door tot in de kleine uurtjes onder het genot van muziek,drank en spijzen.

Offerteformulier